Nu har den äntligen kommit, våren. Den här vintern har känts extra lång, som om den aldrig skulle ta slut. Men nu äntligen har isarna gått upp, sopmaskinerna går för högvarv, fönster putsas, utemöbler tas fram, blommor planteras. Allt vaknar liksom till liv. Då passar det väl bra att bloggen får vakna till liv igen. 
För en dryg månad sen var vi en vecka på Gran Canaria och jag tog med datorn för att blogga. Men det visade sig att jag har så bra virusprogram så jag kunde inte komma in på hotellets wifi. Så datorn fick vila i garderoben en vecka. Själv vilade jag halva veckan på hotellrummet då jag drabbades av influensa och feber. Influesan har hållt i sig här hemma, tror nästan det var covid för lukt och smak försvann ett tag. Nu har jag bara lite hosta kvar. 
 
I helgen putsade jag glaset på våra cit-i-lä och dammsög altanen. Mannen sopade trappan och asfalten där nere. Sen unnade vi oss lite rast i solen. 
 
Nu ska jag bara hitta en firma som kan ta glasen på utsidan. Behövs en väldigt hög stege och dessutom måste man in med handen mellan staket-spjälorna. 
 
Idag åkte jag ut till min systers grav på eftermiddagen. Det var granris, kransar, ljung mm som skulle bort. 
 
Nu blommar snödropparna och penséerna. Och gullvivorna har kommit upp en bit. 
 
Gick en promenad där ute vid kyrkan. Skönt med omväxling och inte alltid gå där jag brukar.
 
En fallen trädstam blir en naturlig bänk att vila lite på. 
 
Och ingen vår utan lite härliga vårblommor! Nu blommar ju vitsippor, blåsippor, scilla, vårlök, tussilago, snödroppar, vintergäck, krokus och säkert några fler sorter. 
 
 
 
Avslutade nere vid sjön som jag brukar när jag åker till graven. Ett fint ställe för reflektion. 

2 svar till ”Vår, vår, ljuvliga vår!”

  1. BP profilbild

    Ja, tanken var ju bra att börjar våren på Gran Canaria. Osis att du troligen drabbades av Covid, för det låter verkligen som Covid.
    Här hemma har det ju blivit vår i helgen och jag hoppas innerligt att det inte blir fler bakslag. Har räknat snövändorna den här vintern och här har det blivit hela 17 stycken.
    Det där med fönsterputs har jag än så länge förträngt;-)

    Gilla

  2. Ditte profilbild

    Skönt med en vecka på Gran Canaria men trist att du blev dålig- Men å andra sidan kan inte inte rå på sjukdom.
    Ett tips om en är utomlands och virusprogrammen är starka kan vara att dela uppkoppling med mobilen- Har fungerat fint för mig- Har en MacBook och Iphone som liksom "hör ihop"-
    Och så skönt nu med våren hemma. Bara att njuta.
    Vackra bilder från våren hos dig- Har ännu inte sett blåsippor eller vitsippor så gläds åt dina-
    Önskar dig en bra fortsatt vecka.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.