Komma ikapp

Nu har det gått alldeles för lång tid igen och jag tänkte försöka komma ikapp med lite bilder från våren och sommaren. Snart är det dags att åka på semester och då hoppas sjag min dator ska funka så jag kan blogga. Vill ha min blogg som en resedagbok. 
 
I slutet av maj skulle jag åka och hälsa på min moster som bor på en häst gård. Vi brukar ses då och då och denna gång tog jag även med mig mamma så hon fick träffa sin syster. Mamma var bland den äldsta i syskonskaran av 9 syskon och Lillemor är yngst. Lika gammal (ung) som jag. Mamma och mormor var gravida samtidigt och min moster föddes ett par månader före mig. Så vi har mer växt upp som kusiner. 
 
Här är mamma med deras ena föl. När vi var där hade de två föl. Nu har de fått ännu ett. 
 
Den här parveln såg ut som en älg i färgen. Han var lite skyggare. 
 
Medan lilla tjejen ville bli klappad hela tiden. 
 
Sista söndagen i maj var det sammandrag i fotboll för Charles, i Oxelösund. När våra barn spelade fotboll spelade de minsta 5-manna. Nu är det 3-manna med sarg och utan målvakt. Allt för att barnen ska få ha så mycket boll som möjligt. 
 
Oliver som fyllde 5 år den dagen följde med och tittade på storebror. Min dotter hade gjort illa nacken så hon var hemme. Jag filmade och skickade till henne hela tiden. 
 
Första helgen i juni är det alltid Gnesta Marknad. Den börjar på fredagskvällen med marknadsloppet och tivoli. Självklart får man medaljer, chips, festis mm när man springer. 
 
På lördagen under marknaden blev min pappa intervjuad av lokaltidningen på torget. Min pappa var en av fyra herrar som startade upp Gnestadagen för 30-tal  år sen. Även Lotta Thyni blev intervjuad, hon arbetar som polis, men är också aktiv i julhjälpen, välgörenhetsinsamling för de som själva inte har råd med mat och julklappar. 
 
Smultron hör sommaren till!
 
Den första sksolavslutningen för Charles, som gått förskoleklass. Till hösten börjar han ettan. Alla barn från förskoleklass till årskurs fem stod ute på skolgården och sjöng för föräldrar och syskon. 
 
Efter avslutningen gick vi på café tillsammans och åt lunch. 
 
På midsomamrafton gick vi en sväng till hembygdsgården för att få lite stämning. 
 
På kvällen var vi hos ett par bekanta och det var bara de och vi, lugnt och trevligt. 
 
Desto mer livat var det på midsommardagen när vi var på logdans. 350 personer, knytis, levande musik mm. Jätteroligt! 
 

Ett svar till ”Komma ikapp”

  1. BP profilbild

    Tack för livstecknet!
    Det händer ju som vanligt alltid roliga saker hos dig och jag måste säga att Gnesta är väldigt aktiv med olika aktiviteter – jämfört med Täby alltså. Logdans har vi nog aldrig haft, inte de senaste 42 åren som jag bott här.

    Otroligt att se att pojkarna har blivit så stora. De föddes ju alldeles nyligen. Skoj att de spelar fotboll:-)

    Ni verkar ha en resa planerat snart. Önskar er en härlig semester:-)

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.