På lördagen frågade vi vår hotellvärd om det finns någon strand som inte är helt hysteriskt full av folk. Vi gillar inte när folk ligger som packade sillar. Han rekommenderade Jaz Beach ca 10 minuters körning från Budva. Det var absolut värt att åka dit. Mycket mindre folk på stranden. Härliga vågor i havet. 
 
  
  
 
På söndagen startade vi dagen med att se svenskornas match i fotbolls-VM till frukost. Eller rättare sagt andra halvlek eftersom frukosten började 8. Lyssnade på första halvlek på radion. Roligt med vinst i första matchen, men tyckte inte de var tillräckligt på hugget. 
 
Sedan tänkte vi göra ett nytt försök att se Skadarsjön lite bättre. Vi åkte bort mot Podgorica, huvudstaden, och hade ställt in gps:en på Skadar Lake National Park. Även om det är 35-36 grader i skuggan tänkte vi att i nationalparken är det säkert lite skugga så vi orkar gå lite. Även här blev vägen mindre och mindre när vi svängde av. En stor parkering där det fanns massor av platser. Såg bra ut, så länge…  
 
Kom fram till ett hotell.
 
Med pool och annat. Inte riktigt vad vi hade förväntat oss 🙂 
 
Promenerade runt lite i omgivningarna. 
 
 
 
 
Ett gammalt hemmabygge ser det ut som 🙂 
 
Så vi åkte vidare och hamnade i Virpazar igen. Vi som sagt att vi ALDRIG skulle åka dit igen eftersom det var total kaos där. Men nu parkerade vi precis innan vi kom in i byn och promenerade in. 
 
Skadarsjön. På andra sidan sjön ligger Albanien. 
 
Promenerade upp till ett gammalt fort. 
 
 
Vacker utsikt där uppifrån. 
 
Den här fina hunden följde oss hela vägen uppifrån fortet och ner till byn igen. 
 
På hemvägen stannade vi vid en strand och tog ett dopp. Som vanligt var det en smal krokig väg ner till havet, gick inte att mötas, höga asfaltskanter. Och total kaos på parkeringen, alla ställer sig hur som helst. Gladatt det inte är jag som kör!
 
 
 

Ett svar till ”Jaz Beach och ett nytt försök till Skadarsjön”

  1. BP profilbild

    Tycker nästan lite synd om er och alla andra som valt att åka till Sydeuropa under juli månad. När det är så varmt orkar man ju inte göra alltför mycket, eller rättare sagt så gör man helt ingenting.
    Så ni är ändå duktiga att ni gör utflykter i en bil som förhoppningsvis är utrustad med A/C.
    Stränderna i Montenegro verkar vara av den grövre sorten med stenar. Själv är jag ingen strandmänniska, jag fördrar pool utan sand mellan tårna.
    Kul att ni fick se lite av Sverigematchen. På lördag är det dags för nästa match mot Italien klockan 09:30 svensk tid.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.