Dag 2 i Montenegro åkte vi på utflykt. Tog bilen över bergen, slingriga vägar. Första stoppet blev i Cetinje, det gamla Jugoslaviens ursprungliga kungliga huvudstad. Här bodde kung Nikolas. 
 
Det finns ett gammalt kloster i Cetinje. 
 
 
Väldigt grönt i omgivningarna. 
 
Fanns även en liten kyrka precis bredvid.
 
 
Åkte vidare till Rijeka Crnojevica. Nu blev vägarna mindre och ännu mer slingriga. En vacker gammal stenbro över ån. Strosade omkring och tog en glass att kyla ner oss med. 
 
Några gamliknande fåglar, ingen aning vad det är för art. Floden här kommer från Skadarsjön som är hela Balkans största insjö. Ligger på gränsen mellan Montenegro och Albanien. 
 
Här passerar vi Skadarsjön i bilen. 

 
Mycket våtmarker och 280 olika fågelarter. 
 
Här kör vi in i Virpazar. Här ska man kunna se Skadarsjön från sin bästa sida. Trettio sekunder efter denna bild är tagen är det fullständigt kaos, bilar överallt, vägen blir så smal så man inte kan mötas överallt, min man får backa i branta backar och när en bil passerar oss är det bara millimetrar mellan bilarna. Vi åker kanske en kilometer och det är likadant kaos överallt och till slut får vi nog och vänder bilen och åker därifrån. Tar en ännu mindre väg ner från bergen till kusten igen. Stannar och badar i Luchica. Åter igen får man köra en liten slibngrig väg från stora vägen ner till badet och åter igen är det lika svårt att hitta parkering. När vi väl lyckats var det väldigt skönt med ett dopp! 
 
 
 
 
 

Ett svar till ”Cetinje och Rijeka Crnojevica”

  1. BP profilbild

    Jättefina bilder. Gissar att det är riktigt varmt också i Montenegro, och då är det ju föga upphetsande att sitta i en bil i en kö.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.