På tisdagsmorgonen efter frukosten lämnade vi Budva och åkte upp till Lovcen Nationalpark. En och en halv timmes körning ungefär. 
 
 
Här är vi ända uppe bland bergstopparna. 
 
Dessa två berg kallar de the boobies eftersom de ser ut som två bröst. Disigt som ni ser. Och temperaturen låg lite lägre denna dag, som varmast 33-34 grader i skuggan. 
Nerför berget skulle det ha tagit en timme. Som ni ser är det riktiga serpentiner ner. 
 
Det tog liiite längre tid än så. Smala slingriga serpentinvägar och så kommer det stora bussar. Går inte att mötas. Alla bilar får stanna, försöka köra åt sidan men på vissa ställen är det bara stup. Fyra gånger råkade vi ut för detta på väg ned. En kille vi pratade med sa att det är vanligt med upp till fem timmars försening. Det här är Montenegro, sa han. Riktigt läskigt var det när min man och andra bilar fick lov att köra utanför körbanan, ca 30 centimeters ”stup” där asfalten tog slut, och sen var det ett stort djupt hål, när en bil i taget hade kört ner där på sidan av vägen fick bussen åka förbi, och bilen åka upp, precis innan det stora hålet, sen fick bussen backa och göra om samma sak för nästa bil. Hjärtat satt i halsgropen innan allt var över och vi kom ner till Kotor. 
 
Här är Kotorbukten uppifrån bergen. Vi bor ungefär till vänster om stora båten. Den ser förresten ganska liten ut uppifrån men var ett gigantiskt kryssningsfartyg. 
 
Här ser man nästa vik vid Tivat och den raka ”vägen” som syns är start ooch landningsbanan på flygplatsen. 
 
 
 
 
 
 

2 svar till ”Lovcen Nationalpark och vidare mot Kotorbukten”

  1. BP profilbild

    En himla tur att dina bilder är så fina. Skulle inte njuta av den bilfärden. Eller ja, som förare kanske man inte känner faran på samma sätt som när man är passagerare. Då ser man ju faran på ett helt annat sätt.

    Tack för det länga svaret angående maten. Nej, Montenegro är inte helt i min smak om jag ska vara ärlig. Infrastrukturen borde ju ha varit första prio att åtgärda nu när man välkomnar turister. Men… Om 10 år kanske det ser bättre ut;-)

    Gilla

  2. Hannas krypin profilbild

    Så läskigt det låter med den vägen. Jag tycker det var nog så spännande när vi råkade irra in oss i parkeringshus med alldeles för låg takhöjd med en minibuss som vi hyrt…. Glad att ni kom ner oskadda. Kan tänka mig att det händer en del olyckor där med.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.