Precis som Budva har även Kotor en Gamla Stan, här sedd uppifrån. 
 
Om man går in i gränderna och fortsätter uppåt kan man göra en vandring högt upp på berget till en fästning. Och på vägen upp är det lite små ruiner som denna. 
 
 
1 350 trappsteg upp och lika många ned. Jag gick på sidan av trapporna så mycket det gick för att skona mina knän, men stenarna på ”stigen” var så väldigt hala så det var svårt att gå där. 
 
Fantastiskt hur de har släpat upp alla stenar och slipat till dem och byggt. 
 
Passerade en gammal kyrka. Fler än vi som behövde en paus då och då. Denna dag var det bara 29 grader uppe i bergen, mulet och soligt om vartannat. Sen när vi kom ner igen var det 31 grader. 
 
På vissa ställen var stupen ner bakom muren extra branta, ibland säkert hundra meter. 
 
 
 
 
Äntligen högst upp på toppen! 
 
 
Här syns hela området i mörkret. Allt som lyser där nere vid vattenytan är själva Gamla Stan. Den ljusa pricken lite till vänster om mitten upp en bit i bergen, är kyrkan vi passerade. Och högsta toppen med flaggan är högst upp till höger av det som lyser. En väldigt tuff och jobbig vandring men också väldigt fin och trevlig! 
 
Smakade väldigt gott med en kall öl när vi kom tillbaka ner till Gamla Stan. 
 
 

Ett svar till ”Vandring ovanför Kotors Gamla Stan”

  1. BP profilbild

    Ni är så duktiga med era vandringar i den värmen. Härliga bilder än en gång. Men ölen var nog ändå bäst – hahaha:-)

    PS. Hoppas ni fick se matchen mot Italien som Sverige vann med hela 5-0. En sevärd match. DS

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.