,

Nationaldagen

Sitter här i soffan med foten i högläge och tittar på nationalgaloppen på tv. En folkfest på Gärdet i Stockholm. Vuxenlopp och barnlopp, hattparad och käpphästar. Om min fot vore okej skulle jag gärna vara där och titta och insupa atmosfären.

Kan inte låta bli att tänka tillbaka på mitt eget lopp på Täby Galopp för många många år sen. Här står min syster och håller i Cherie, vår ponny. Birgit von Eckerman står bredvid och det var hon som peppade mig att anmäla mig till Täby galopp. Hon hade jobbat mycket där och när vi köpte vår ponny och hade henne i Birgits stall började hon träna mig och Cherie i galopp. Grejen var att ponnyn kunde inte stanna när hon väl började galoppera, hon bara fortsatte tills någon stod och viftade och stoppade henne. Jättebra tyckte Birgit.

Mamma hjälpte mig att sy en dräkt. Jag hade fyrklöver både på ryggen och hjälmen. Det ska ju ge tur…

Loppet var 1 200 meter och här skulle vi trava ner till starten. Det var bara det att speakern ropade ut att vi skulle ta kort galopp ner till starten eftersom allt var lite försenat. Alla började galoppera och vips så var Cherie först, full fart hela vägen ner till startfållan där Birgit stod och fångade in oss. Direkt efter skulle vi vända om och starta själva loppet. Då var Cherie trött. Hon kom långt efter de andra, hon hade ju redan vunnit sitt lopp 🙂 Jag hade hela upploppet på Täby helt för mig själv!

Pappa filmade så jag har ingen aning om vem som tog bilderna. Kanske mamma eller någon av mina systrar. Ett roligt minne även om det inte gick så bra.

I fredags var det dags för det årliga marknadsloppet i Gnesta. Ett lopp för alla åldrar, de yngsta springer 700 meter och de äldsta drygt 6 km. Här springer Charles och han kom fyra av alla födda 2016.

Oliver vill fortfarande att pappa ska springa bredvid. Nästa år kommer han nog springa med kompisar istället för pappa. I hans klass räknar man inga tider eller resultat, men han är riktigt grym på att springa.

Min man skjutsade mig till mina föräldrar som bor i huset bredvid parken där start och mål är. Vi tog ut deras utemöbler och satte längs gångbanan där de sprang. Fick låna pappas rullator att vila foten på. Underbart att få lämna huset lite. På lördagen var det själva marknaden, då höll jag mig hemma. Men sen fick jag skjuts till ett par vänner där vi grillade. När de andra fortsatte till en stor fest vid Södertuna Slott åkte jag hem till soffan.

Önskar er en fin nationaldag med en lånad bild från nätet.

2 svar till ”Nationaldagen”

  1. bpz3 profilbild

    Så du har varit på Täby Galopp som inte finns längre och ridit med en ponny. Snacka om att världen är liten. Ett himla roligt minne från min hemmaplan. Är Birgit von Eckerman släkt med Henrik von Eckerman?

    Ja, Täby Galopp finns som sagt inte med, läktaren är dock kvar. Resten av området har blivit och fortfarande håller på att bli en helt ny stadsdel som heter Täby Park. Var där idag och ”firade” Nationaldagen på världens bästa restaurang. Har bloggat om det.

    Kul att Charles och Oliver älskar att springa. De kanske även gillar fotboll;-)

    Hur är det med foten? Hoppas det går åt rätt håll.

    Gilla

  2. Hannas krypin profilbild
    Hannas krypin

    Så kul minne med galoppen på banan. Det är inte alla som kan stoltsera med att ha rejsat på Täby galopp. Jag tycker det är kul att springa lopp men bara ett av barnen tycker detsamma. Så roligt att det gick så bra för pojkarna.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.