Mer sommar

När vi bodde i villan hade vi en lång balkong längs hela långsidan på huset. Eftersom vi mest satt på uteplatsen bakom huset stod balkongen i stort sett tom. Tills jag började odla där. Hela tomten var full av mördarsniglar, vi plockade ca 300 per kväll!! Så mina odlingar i landet fick aldrig vara ifred. Perfekt att odla på balkongen. 
När vi flyttade till lägenhet saknade jag att kunna odla. Men det går ju jättebra att odla här också. Vi har två uteplaatser även här, en större altan mot kvällssolen och en ganska stor balkong mot morgonsolen. Balkongen är full av plantor. Dessutom har jag och grannen tre pallkragar på markplan hos en annan granne. Massor av färskpotatis, sallad, örter, rädisor mm. 
 
På balkongen finns gurka tex. Finns även tomater, jordgubbar, dill, persilja mm. 
 
Inomhus trivs melonerna. Varmt som i ett växthus. Har aldrig odlat meloner förut så det känns väldigt spännande. Det är ett tiotal meloner på gång. 
 
Annars vistas jag så mycket jag kan utomhus och gärna i skogen.  
 
Sista veckan har jag plockat ca 15 liter skogshallon! Så gott! 
 
Sonen och jag åkte till Tullgarn och fikade en dag. 
 
En annan dag åkte vi till Vacker vardag och fikade. De har en fantastisk trädgård men denna dag regnade det så vi fick sitta inomhus. 
 
Jättegott fika! 
 
Har varit på cirkus med småttingarna. 
 
Och på sydamerikansk kväll på värdshuset här i byn, levande musik och grillbuffé. 
 
 

Ett svar till ”Mer sommar”

  1. BP profilbild

    Sommarsverige när det är som bäst. Å visst går det att odla på balkongen. Tomater och potatis går också bra.
    Önskar er en härlig semester i Montenegro och hoppas att ni inte har 45 grader där. Ni valde iofs rätt vecka att åka, då vi verkar ha haft vår sommar för i år.

    PS. Hade också för avsikt att åka till down under, men kompisen ville inte hänga med. Så det blir tv vid okristna tider… DS.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.