Varje år i november/december brukar vi göra en liten weekendresa, ibland till Stockholm och ibland utomlands. I år valde vi att åka till Tallinn. Min man hade varit där förut men Estland var ett helt nytt land för mig.

Det var riktigt kallt den helgen, runt minus 15 grader.

Vi strosade runt och såg oss omkring. Det var många kyrkor överallt.

Sankt Olavs kyrka var den högsta och om man var det minsta osäker på var man var, kunde man bara titta efter det höga kyrktornet. Vi bodde ca 150 meter ifrån kyrkan.

Det här var en del av anläggningen för seglingen under OS 1980. Det året var OS i Moskva men just seglingarna hade man i Tallinn.

Följde kusten norrut till ett gammalt fängelse.

Fängelsets innergård används till barer och caféer den varma årstiden.

Det fanns många vackra hus i Tallinn. Den här dörren är väldigt vacker, påminner om Dalarna.

Inte riktigt lika vacker, men en festlig balkong 🙂

Det var flera julmarknader i staden. Mest saker att dricka och äta men varma stickade kläder var också populärt.

Självklart kunde man lämna sin önskelista.

Alexander Nevskij-katedralen byggdes klart år 1900 och då tillhörde Tallinn det ryska tsarriket. Pga kopplingen till Ryssland hade de tagit bort alla skyltar till katedralen. Men den var inte så svår att hitta.

Eftersom det var så ruskigt kallt fick vi värma oss med varma drickar, Lumumba och en med mint och choklad. Goda båda två!

Och även tomten måste ju äta och värma sig lite 🙂

Tog en promenad en bit utanför själva stan och besökte Kadriorgs Slott. Det byggdes till den ryska tsaren Peter den store 1718. Slottsparken är enormt stor, inspirerad av Versailles.

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.