Gångvägen mellan oss och själva byn är översvämmad och man får gå runt en annan väg. Ån som går där svarta räcket är, den är inte längre en å utan en stor sjö.

Vissa traskar rakt genom vattnet och någon har lagt plankor att gå på. Men utan rejäla stövlar blir man väldigt blöt om fötterna.

”Sjön” fortsätter ut över gräsmattan. Vi har haft bevattningsförbud i Gnesta kommun sedan sommaren 2018. Dessutom byggstopp eftersom vi inte kan ta emot fler invånare utan en ny vattentäkt. Och den nya vattentäkten kommer dröja några år innan den är klar. Undrar om grundvattennivån har fyllts på nu?

I helgen hade vi killarna här. Jag sover alltid så extremt dåligt när de är här, kan liksom inte slappna av. De brukar sova på kontoret, en i extrasängen och en på golvet. Nu har jag kommit på att om de och min man (och alla gosedjur) sover i vår säng får jag sova helt ensam inne på kontoret och sover mycket bättre. Och de tycker det är jättemysigt att få sova med morfar. Väldigt bra!

2 svar till ”Översvämning”

  1. bpz3 profilbild

    Hahaha! Så du låter din man sova dåligt istället 😉 Gillar samlingen av gosedjur.

    Så tråkiga bilder från Gnesta. Gissar att grundvattennivån har fyllts på rejält den här vintern.

    Gilla

  2. Jossu profilbild

    Vattennivåerna är höga här också, men som tur är ån fortfarande en å och har inte förvandlats till en sjö.

    Gilla

Lämna en kommentar

Välkommen till min blogg!

Jag heter Mia och bloggar om allt mellan himmel o jord. En mix av livets fröjder helt enkelt. Mina intressen är foto, naturen, resor, skriva, vin, matlagning och bakning och självklart min familj. Har två vuxna barn och två barnbarn och min man förstås. Välkommen hit! Min gamla blogg finns på https://miasmix.blogg.se

Let’s connect

Blogg på WordPress.com.